Fun Spot America maakt naam van nieuwe houten achtbaan bekend

Het Amerikaanse pretpark Fun Spot America gelegen in de staat Florida, niet ver gelegen van Walt Disney World, SeaWorld en Universal Studio’s, krijgt een nieuwe achtbaan in 2017. De nieuwe houten achtbaan zal gebouwd worden door The Gravity Group en zal overkop gaan.

 

De gerenommeerde Amerikaanse achtbaanfabrikant The Gravity Group zal in 2017 een nieuwe achtbaan bouwen in Fun Spot America. Het wordt een houten achtbaan die het huidige coasteraanbod mooi zal aanvullen. Nu is ook de naam van de achtbaan onthult, de attractie zal de naam “Mine Blower” krijgen.

De rollercoaster zal een maximale snelheid krijgen van 78,1 km/u en heeft een lengte van 687,6 meter. Mine Blower wordt 25 meter hoog en zal een drop hebben van 24,5 meter. Het spectaculairste element van deze achtbaan wordt de inversie, het moment dat de bezoekers overkop gaan. Momenteel bestaan er slechts 7 houten achtbanen in de wereld die een inversie bevatten, een zeer mooie en unieke investering dus voor Fun Spot America.

 

 

Ondertussen is de bouw van de attractie ook volop aan de gang. Eerst werd begonnen met het terrein voor te bereiden, alles wat op het gebied stond verwijderd. Hierna werd de grond gelijkgemaakt en werd de beton gestort. Ondertussen zijn er al een heleboel stalen supports geplaatst waarop de volledige houten track op zal komen te liggen.

De bouwwerken kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: midwaymayhem