Movie Park Germany breekt door in nieuwe sterrenstelsels met nieuwe achtbaan

Het moet snel gaan. Tijd voor overleg is er niet. Elke handeling moet goed zijn, want: we krijgen maar één kans. Vijandelijk Borg houden de U.S.S. Enterprise in hun trekstraal gevangen. Schip en bemanning zijn handelingsonbekwaam, de brug van de Enterprise is verlaten. De laatste hoop zijn vers opgeleide Starfleet kadetten, die zich in shuttles in de verten van het heelal bevinden. Een reddingsmissie die al het andere makkelijk laat lijken. Bij de aanval moeten de beschermingsschilden van het Borgschip worden doorbroken en de hoofdsystemen vernietigd worden. Alleen dan is de crew van de Enterprise nog te redden. Er is uiterste concentratie en een gigantische adrenalinestoot vereist. Zo ziet het er voor de bezoekers van Movie Park Germany uit, de nieuwe missie in de verste uithoeken van het heelal.

 

Met warpsnelheid naar nieuwe sferen

Als enige attractiepark ter wereld opent Movie Park Germany in het voorjaar van 2017 een nieuwe achtbaan met een officiële Star Treklicentie. De focus ligt op de “The Next Generation” filmreeks. De intergalactische Triple Launch Coaster “Star Trek™: Operation Enterprise” beamt de bezoekers met warpsnelheid naar nieuwe sferen – dankzij een spectaculaire lengte, talrijke inversies, een 40 meter hoge in Europa unieke Twisted Halfpipe en een 10,5 ton wegend transferrailsysteem.

Direct in het ingangsbereik gelegen verandert het op een na hoogste bouwwerk het silhouet van het park volkomen, zoals bedrijfsleider Thorsten Backhaus het uitlegt. “Zowel de ‘Twisted Halfpipe’ als de 30 meter hoge ‘Top Hat’ geven de gasten meteen bij binnenkomst al een volledig nieuwe adrenalinekick. Dan een Launch Coaster die de bezoekers niet eerst op een helling trekt, maar ze meteen als een katapult driemaal voor- en achterwaarts versnelt; zoiets hebben we in onze geschiedenis nog niet eerder gehad.”

 

Een nieuw Star Trek™ universum ontstaat

Nauw  afgestemd met licentiegever CBS Consumer Product in de VS, ontstaat voor de gasten van het Movie Park niet alleen een fantastische achtbaan, maar ook het geheel nieuwe themagebied “Federation Plaza”. Overal in het voormalige filmmuseum wekken coullissen in de stijl van Star Trek de wereld van de “Starfleet Academy” tot leven. In een nieuw gebouwde shop kunnen bezoekers naar hartenlust fanartikelen aanschaffen. “Vanaf het grote voorplein kom je via de poort van de Academy in een 1000 vierkante meter grote hal, waarin de bezoekers niet alleen via verschillende themaruimten in de wereld van de generatieoverstijgende Star-Trek-universums worden ingevoerd, maar zelf ook  Starfleetkadetten worden”, licht Thorsten Backhaus de geschiedenis achter “Star Trek™: Operation Enterprise” toe. “Als kadetten worden onze bezoekers onderdeel van een missie, waarin ze de voltallige crew van de U.S.S. Enterprise van assimilatie door de vijandelijke borg moeten redden.”

 

Onderdompelen in een nieuw sterrenstelsel

De crew van de Enterprise NCC-1701-D is onderweg naar een treffen van de federatie als ze door Borg worden aangevallen en naar het vijandelijke schip worden afgevoerd. De Enterprise is onbemand en zit gevangen in een trekstraal. De enige redding: de kadetten van de Starfleet, die zich op het moment van de aanval op een schip in de buurt bevinden. Via de transporter worden zij naar de Enterprisegebeamd en moeten ze met de shuttles de bemanning redden. Alleen wanneer de beschermingsschilden van de Borg succesvol gemanipuleerd en de hoofdsystemen vernietigd worden redden zij de crew van de Enterprise – en is de Holodeckmissie succesvol uitgevoerd.

 

Een perfecte combinatie van licentie en attractrie

Volgens de bedrijfsleider van Duitslands grootste film- en attractiepark is juist deze combinatie de weg naar succes: “Het is niet meer genoeg om alleen een unieke achtbaan te bouwen, het verhaal moet ook kloppen. Wij moeten ervoor zorgen dat de bezoekers vanaf het betreden van de attractie tot aan de uitgang betoverd en opgewonden worden.” Star Trek is hiervoor een meer dan dankbaar thema. “Zowel film- alsTV-licenties zijn de sleutelfactor van ons park en Star Trek spreekt al meer dan 50 jaar tot de verbeelding van hele generaties.”

Met de opening in het voorjaar van 2017 komt een eind aan een plannings- en bouwfase van ruim twee jaar. “Het begon allemaal met bezoekersenquêtes en markt- en doelgroepanalyses. Het was duidelijk dat we een echte thrill-attractie wilden bieden die niet alleen tieners en jongvolwassenen zou aanspreken, maar ook gezinnen. Daaropvolgend hebben we gezocht naar passende licenties die mogelijk generatie-overschrijdend waren”, verklaart Thorsten Backhaus. Een langdurige samenwerking met licentiepartners was ook gewenst. Al deze vereisten leidden uiteindelijk tot Star Trek. “Het merk en de achtbaan zijn een ideale combinatie. We kunnen dan ook nauwelijks wachten om onze attractie te openen en onze gasten op deze spannende reis te sturen.”

Heel wat nieuwe bouwfoto’s

 

 

Meer informatie over de attractie en de storyline is te vinden via www.moviepark.nl/startrek

 

™ & ©2017 CBS Studios Inc. STAR TREK and related marks and logos are trademarks of CBS Studios Inc. All Rights Reserved.