Engels pretpark neemt afscheid van klassieke achtbaan

Het Engelse pretpark Pleasurewood Hills neemt dit jaar afscheid van haar oudste achtbaan Rattlesnake. De achtbaan opende in in 1986 en wordt na meer dan 30 jaar op pensioen gestuurd.

 

In een boodschap op de facebookpagina kondigde het park het pensioen aan van haar oudste achtbaan Rattlesnake. De achtbaan opende in 1986 als Ladybird. Een naam die de achtbaan behield tot 1990, het jaar dat deze naam veranderde naar Rattlesnake. In 2005 veranderde de naam naar Snake In The Grass, om in 2015 opnieuw te veranderen naar Rattlesnake.

De achtbaan werd in de loop van 2016 gesloten voor een renovatie, maar de directeur vertelde onlangs dat de benodigde onderdelen niet meer voorradig zijn bij de bouwer.  Zierer, heb bedrijf dat de achtbaan gebouwd heeft biedt dit type achtbaan niet meer aan.

 

De vezelglas theming van het treintje zal via een veiling verkocht worden. Het park schenkt het bedrag van de verkoop integraal aan East Anglian Children’s Hospice (EACH). Dit goede doel is een kinderziekenhuis dat kinderen en jongeren met levensbedreigende ziektes behandeld.

Vorig jaar sloot het park ook al twee attracties. In 2016 sloten Sky Hooks, een zweefmolen die  opende in 1999 en het boottochtje Tales of the Coast dat de deuren open deed in 1984. Hier kwam een nieuwe zweefmolen voor in de plaats.

 

 

Bron:Pleasurewood Hills

Foto: UK Rides