Vrije val element bij Kärnan in Hansa Park nog intenser

In 2015 opende Hansa Park de spectaculaire achtbaan Schwur des Kärnan. Deze achtbaan werd gebouwd door Gerstlauer en werd meteen de blikvanger van het park. Aan het begin van de rit beklimt het karretje een verticale kettinglift van 73 meter hoog, tijdens de beklimming maak je een vrije val weer naar beneden. Het is dat vrije val moment dat vanaf dit seizoen een stuk spectaculairder wordt.

 

Toen de spectaculaire achtbaan Schwur des Kärnan opende in Hansa Park was het meteen de spectaculairste achtbaan van het park. In een toren zit een 73 meter hoge kettinglift verscholen, waarbij je verticaal omhoog getakeld wordt, vooraleer je recht naar beneden uit de toren duikt.

Tijdens de beklimming van de lift heeft het park een verrassing voorzien. Je maakt namelijk een vrije val van enkele meter achteruit.  Dit jaar wordt dat element een XXL versie van wat het origineel was.

De tempo van de daling is meer dan verdubbeld, van ongeveer 5 m/sec. tot ongeveer 11 m/sec. Ook het aantal meter dat je naar beneden valt is vergroot, een unieke ervaring!

 

Bron en foto: Hansa Park