Eerste teaser voor Hype in Särkänniemi

Vorige maand hadden we al bericht over de komst van de nieuwe spectaculaire achtbaan “Hype” naar Särkänniemi, maar nu werd ook een eerste teaser online gezet. Het Finse pretpark Särkänniemi Amusement Park zal met Hype de snelste en hoogste achtbaan uit haar geschiedenis openen.

 

De gelanceerde achtbaan zal de naam Hype krijgen en gebouwd worden door de Amerikaanse achtbaanbouwer Premier Rides. Hype wordt 45,7 meter hoog en zal een snelheid krijgen van 99,8 km/u. Hierdoor wordt het de snelste en hoogste achtbaan van het pretpark en de 3de snelste en de 2de hoogste van Finland. De snelheid van 99,8 km/u zal bereikt worden door middel van 3 lanceringen, daarvan zullen er twee voorwaarts plaatsvinden en 1 lancering achterwaarts. In totaal wordt Hype 263 meter lang en de bezoekers zullen door 2 speciale elementen gaan. Het gaat om een In-Line Twist waarbij de bezoekers overkop gaan en een Non Inverting Loop waarbij de inzittende net niet overkop zullen gaan.

 

De achtbaan wordt een zogenaamde Sky Rocket II van Premier Rides. Van deze achtbaan zijn er momenteel 5 gebouwd en er zullen er nog 3 in 2017 en 2018 bijkomen. Hype in Särkänniemi Amusement Park die moet openen op 29 april 2017, is de tweede Sky Rocket II achtbaan voor Europa. Eerder openende Sky Scream in het Duitse pretpark Holiday Park, onderstaande video geeft een beeld wat we van de nieuwe attractie moeten verwachten.

 

Video: Särkänniemi Amusement Park