Bouwwerken van start gegaan voor Nickelodeon Park in China

In China schieten de pretparken als paddenstoelen uit de grond. Onlangs is de bouw begonnen van een Nickelodeon Resort. Dit wordt het eerste pretpark met Nickelodeon figuren voor het land. Het park zal gebouwd worden in de stad Foshan en de kostprijs bedraagt bijna twee miljard euro. 

 

In de Chinese stad Foshan zijn onlangs de bouwwerken gestart voor het nieuwe Nickelodeon Resort. In het park zullen de bezoekers figuurtjes tegenkomen als Spongebob Squarepants, Dora en de Teenage Mutant Ninja Turtles.

Het park zal een onderdeel worden van een groter geheel. Het totale gebied is 750 hectare groot, waarvan het park 250 hectare zal innemen. De eigenaar van het park wordt Viacom International Media Networks. Dit media bedrijf, vroeger MTV Networks heeft drie zenders in haar portofolio die ze in Azië uitzenden: MTV, Nickelodeon en VH1.

Het bedrijf ging een partnerschap aan met de Elite Global Group uit Hong Kong en Sanshui New Town Management Committee, een overheidsbedrijf dat instaat voor de ontwikkeling van het Sanshui district in Foshan.

Als alles meezit, zal het park openen in 2020, voorlopig werden nog geen attracties bekend gemaakt.

Viacom opende vorig jaar het eerste Nickelodeon park in Azië met Nickelodeon Lost Lagoon in Maleisië. Dit is een waterpark volledig in Nickelodeon thema.

 

Bron: hollywoodreporter

Foto: Viacom