Opgelet schokkende beelden: Meisje sterft na val uit attractie in China

Schokkend nieuws uit China. Een 14-jarig meisje is uit een attractie gevallen en overleefde de vreselijke klap niet. Het pretpark is gesloten door de Chinese autoriteiten tot er meer duidelijkheid is over de veiligheid in het pretpark.

In het Chinese pretpark Chaochua Park in de provincie Chongqing is een 14-jarig meisje uit een attractie gevallen. Het ongeluk gebeurde op 2 februari rond 14 uur plaatselijke tijd op de Travel in Space attractie. Dit is een soort Top Spin attractie die wij ook kennen uit verschillende pretparken hier in de buurt. Het meisje viel uit de attractie en bleef met haar voet in eerste instantie hangen. Vervolgens bleef de attractie nog verschillende keren overkop gaan met het meisje er nog aan vooraleer haar voet los kwam en ze te pletter sloeg op de grond.

Het Chinese meisje die 15 yuan (ongeveer 2 dollar) betaald had om op de attractie te mogen, werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar daar overleed ze aan haar vele verwondingen. Het incident kon gebeuren doordat de gordel brak waarmee ze vastzit en ook de veiligheidsstang kon niet verhinderen dat ze uit de attractie viel.

De attractie zou in december nog gekeurd geweest zijn, al wordt die keuring in twijfel getrokken. Sommigen denken te weten dat de laatste controle uitgevoerd was in 2013. Ondertussen is het pretpark gesloten door de Chinese autoriteiten en moeten ook alle gelijkaardige attracties in andere parken toe, tot de veiligheid van de toestellen volledig is onderzocht en is goedgekeurd.

De ouders van het meisje stemden ondertussen in met een schadevergoeding van 870.000 yuan, (ongeveer 117.373 euro) voor de dood van hun enige kind.

 

 

Bronnen: hln.be, vkmag.com, cgtn