Toverland zit tijdens deze winter niet stil

In Toverland is het een drukte van jewelste, niet door de bezoekers maar door de werkzaamheden die momenteel bezig zijn. Deze winter wordt gewerkt aan de thematisering van een horecapunt, een gedeeltelijke retracking van de houten achtbaan Troy en het schilderen van het Land van Toos.

 

Land van Toos

De hal waarin het Land van Toos te vinden is krijgt een nieuw kleurtje. Om beter in het geheel te passen en eenvormiger te worden met de tweede hal krijgt de hal een groen kleurtje. De blauwe kleur die de hal origineel had zal verdwijnen. Op deze manier zal de hal ook beter opgaan in de natuur. Het gebied naast de hal, De Tovertuin, wordt voorzien van nieuwe beplantingen, zoals bomen, ook wordt hier nieuwe verlichting voorzien.

Horeca punt Magic Forest

Het horecapunt dat te vinden is in het Magic Forest gebied ligt sinds de komst van de Maximus Blitz Bahn eerder in het Oostenrijkse gebied rond deze attractie. Om deze reden krijgt het horecapunt een andere look. Het thema van het gebied werd voorheen al toegevoegd aan de eventlocatie Sim Sa l’Oase, die veranderde naar Wunderbar. Het horecapunt zal eenzelfde look krijgen.

Er wordt meteen ook werk gemaakt van een hogere capaciteit en enkele nieuwe lekkernijen zoals smoothies en salades.

Retracking Troy

De in 2007 geopende houten achtbaan Troy wordt momenteel gedeeltelijk geretracked. Het gaat om een retracking van 360 meter van de baan waarbij het hout vervangen wordt. Voor de kerstvakantie werd er al ongeveer 180 meter geretracked. Op deze manier zal deze topper weer even soepel rijden als wanneer hij nieuw was.

Bron en foto’s: Toverlandfansite