Vijf miljoen euro voor transformatie van achtbaan in Gardaland

In Gardaland wordt momenteel gewerkt aan de achtbaan Magic Mountain, waar men VR gaat toevoegen. De bezoekers zullen vanaf volgend seizoen Dreamcatcher mogen verwelkomen.

 

Vanaf volgend seizoen zullen de bezoekers de achtbaan kunnen betreden, door onder een grote dreamcatcher door te lopen. Dit Indiaanse symbool is de poort naar het geestenrijk. In de wachtrij zullen meerdere beelden komen te staan, waardoor je je in een indiaanse wereld waant. Het groene gebied rond de achtbaan zal getransformeerd worden naar een typische Rocky Mountains setting.

De bezoekers krijgen een VR-bril op en ervaren een Sjamanistische reis waarin men je meeneemt naar een wereld vol geesten.

Deze innovatie zal een volledig nieuwe ervaring geven op de iconische achtbaan. Vijf miljoen euro wordt geïnvesteerd in de aankleding en beleving.

Gardaland werkt voor het project samen met Figment Productions, een internationale leider als het om Virtual Reality technologie gaat. Het bedrijf zorgde eerder al voor de VR ervaring van Galactica in Alton Towers en Derren Brown’s Ghost Train in Thorpe Park.