Vekoma pakt opnieuw uit met spectaculaire achtbaan

Vekoma stelde opnieuw een spectaculaire achtbaan voor. Onlangs werden nog de Space Warp, Bermuda Blitz en de Firestorm voorgesteld, nu komt het Nederlandse bedrijf met de Hyper Space Warp op de proppen.

 

De Hyper Space Warp is een variant op de eerder voorgestelde Space Warp Launch Coaster die vorig jaar opende in het Poolse pretpark Energylandia. De achtbaan in Energylandia heeft de naam Rollercoaster Formula 1 en wordt gelanceerd tot een snelheid van 85 km/u in 2 seconden tijd. Rollercoaster Formula 1 is 25 meter hoog en tijdens het parcours van 500 meter gaan de bezoekers 3 keer overkop. Een video van deze achtbaan kan u hieronder bekijken.

 

De Hyper Space Warp zal geen lancering hebben maar een lifthill met een grote steile drop. Het middelste gedeelte is hard gelijkend op de Space Warp Launch Coaster maar het einde is dan weer helemaal verschillend. Waar de achtbaan in Energylandia terug de eindremmen in gaat, heeft de versie met lifthill nog een extra gedeelte met twee tunnels onder de grond.

De nieuwe Vekoma achtbaan zal een hoogte krijgen van 26,8 meter en een lengte van 720 meter. De drie inversies blijven behouden en er komen twee tunnels op het einde van het parcours bij. De achtbaan zal opgebouwd worden in een Fantawild park in het district Wuhu in de Chinese provincie Anhui. In welke van de drie Fantawild parken in Wuhu de rollercoaster zal komen, is nog niet helemaal duidelijk, maar insiders gaan er van uit dat het over het Fantawild Dreamland park in de stad Jiujiang gaat.

Bronnen: Vekoma, rcdb en VH Coasters