S&S en Holovis nemen patent op Immersive Elevator MediaCoaster

De Amerikaanse attractiebouwer S&S-Sansei Thenologies en de Engelse fabrikant Holovis hebben samen een patent genomen op de “Immersive Elevator MediaCoaster”. Dit concept zal een darkride, vrijeval toren, simulator en achtbaan combineren tot een unieke ervaring.

 

De unieke attractie zal starten met een pre-show, hierna volgt een volledig gethematiseerde darkride waarbij de bezoekers in een speciaal voortuig zitten. Dit voortuig zal een koepel bevatten van 360 graden waarop allerlei beelden te zien zullen zien. Het zal niet nodig zijn om VR-brillen of 3D-brillen op te zetten om de unieke ervaring te kunnen beleven.

Na dit eerste deel zal er een lift zijn die de bezoekers meeneemt naar een klassieke achtbaanrit. Deze achtbaanrit zal omgeven worden door schermen waar de volledige storytelling mee kan gebeuren. Na de achtbaanrit zou er nog een heuse drop plaats vinden waarbij de bezoekers loodrecht naar beneden vallen zoals bij een vrijeval toren.

De Immersive Elevator MediaCoaster zal dus een mix worden van een darkride, rollercoaster en droptoren. Hierdoor zullen de bezoekers volledig in het verhaal worden ondergedompeld  omdat de bewegingen ook fysiek gemaakt zullen worden, het blijft dus niet enkel bij een illusie.

Het bedrijf Holovis kennen we van The Forbidden Caves in Bobbejaanland. S&S Sansei Thenologies, beter bekend onder de naam S&S Worldwide (of de vroegere naam S&S Power kennen we natuurlijk vooral van de vrijeval torens zoals de Space Shot in Walibi Holland). Naast vrijevaltorens bouwde het bedrijf bouwde ook 33 achtbanen. De 7 Europese achtbanen die het bedrijf maakte zijn: Falken in Fårup Sommerland (Denemarken), Mumbo Jumbo in Flamingo Land (Engeland), Timber Drop in Fraispertuis City (Frankrijk), Sequoia Adventure in Gardaland (Italië), Tranan in Skara Sommarland (Zweden), Eldorado in Etnaland (Italië) en Ring Racer bij de Nürburgring (Duitsland).

 

Bron: blooloop