Ook Bokrijk geen milieuvergunning meer

Het recreatiedeel van het openluchtmuseum Bokrijk heeft geen geldige milieuvergunning meer. sinds maart. Er loopt momenteel een openbaar onderzoek voor een nieuwe aanvraag, maar die aanvraag werd ruim anderhalf jaar te laat ingediend.

 

In de krant Het Belang Van Limburg verscheen een artikel over Bokrijk, een openluchtmuseum in het de Belgische provincie Limburg. In Bokrijk kan men ontdekken hoe de Belgen vroeger woonden. Het park kwam in maart zonder geldige milieuvergunning te zitten. De directeur van Bokrijk, Liesbeth Kees, bevestigde dit nieuws aan de krant.

Het gaat hier echter niet om een vergetelheid, maar een vergissing. Een deel van het domein heeft een vergunning tot 2018, vertelt Liesbeth, maar de basisvergunning verviel in maart 2016. Hierdoor dacht men nog tijd te hebben, maar eens de fout werd ingezien werd onmiddellijk een bureau ingeschakeld om een milieueffectenrapport op te stellen en in te dienen. Momenteel loopt er een openbaar onderzoek.

Ook al heeft Bokrijk nu geen geldige milieuvergunning meer, toch wacht de Vlaams overheid met reageren tot de beslissing genomen is over de vergunning. Een rechter zou echter wel kunnen beslissen een deel of het volledig park te sluiten bij klachten van omwonenden.

 

Vergunningsperikelen

Bokrijk is niet het eerste park dat te kampen kreeg met vergunningsproblemen. Ook Plopsaland De Panne heeft enkele maanden open geweest zonder vergunning. Hierdoor werd de opening van de houten achtbaan Heidi The Ride uitgesteld. Ondertussen verkreeg het park een vergunning, maar met strikte voorwaarden.

In Zweden heeft Kolmarden dan weer de houten achtbaan Wildfire noodgedwongen opnieuw moeten sluiten, na het verliezen van de bouwvergunning. Ook in Gröna Lund werden de bouwwerken stilgelegd van de nieuwe, spectaculaire attractie Ikaros tijdelijk stilgelegd.

 

Bron: Het Belang Van Limburg

Foto: Bob Van Dyck