In de kijker: Het Efteling Sprookjesbos – Draak lichtgeraakt

Iedereen die in de Efteling is geweest kent ongetwijfeld het Sprookjesbos. Dit beboste parkgedeelte (Het Marerijk) maakt al onderdeel uit van het park sinds het ontstaan ervan. De allereerste sprookjes, ontworpen door Anton Pieck en Peter Reijnders, openden op 13 mei 1952. Ze vormden de basis voor het succes dat de Efteling sindsdien kent. Alle sprookjes (of scenes eruit) worden uitgebeeld in een tafereeltje in openlucht. Dit gebeurt aan de hand van animatronics, projecties, beelden of fonteinen. Door de luidsprekers klinkt het volledige sprookje. In deze “In de kijker: het Efteling sprookjesbos”, nemen we dit speciale gebied onder de loep. De komende woensdagen wordt er een sprookje toegelicht.

 

Draak lichtgeraakt (1979):

Goud in de schatkist, hop er naartoe en graaien maar, maar wat is dat? Het is een enorme draak. Rennen jongens.

Verhaal:

Er leefde eens een grote groene draak, genaamd “Draak Lichtgeraakt”. Hij bewaakt als sinds ettelijke decennia, tot op de dag van vandaag, de gouden dukatenschat in het sprookjesbos. Met zijn enorme vleugels, vier klauwen en rollende ogen en een bek vol scherpe tanden maakt hij menig schatrover bang. Durf jij de dukaten en de gouden kroon uit de kist te halen, terwijl de draak je in het oog houdt? Test je dapperheid en ga aan de haal met de schat.

 

Weetje: Vroeger was op deze plaats de Chinese Nachtegaal te aanschouwen, je kan nog steeds de kromme tak aanschouwen waarop hij zat (langsheen de muur van het gebouwtje waarop draak Lichtgeraakt zit).

 

Bron: Efteling en Eftelpedia