Nieuwe gelanceerde achtbaan bevestigd voor Särkänniemi Amusement Park

De geruchten deden al langer de ronde, maar nu is het ook eindelijk officieel bekend gemaakt. Het Finse pretpark Särkänniemi Amusement Park zal dit jaar een nieuwe gelanceerde achtbaan openen in het park.

 

De gelanceerde achtbaan zal de naam Hype krijgen en gebouwd worden door de Amerikaanse achtbaanbouwer Premier Rides. Hype wordt 45,7 meter hoog en zal een snelheid krijgen van 99,8 km/u. Hierdoor wordt het de snelste en hoogste achtbaan van het pretpark en de 3de snelste en de 2de hoogste van Finland. De snelheid van 99,8 km/u zal bereikt worden door middel van 3 lanceringen, daarvan zullen er twee voorwaarts plaatsvinden en 1 lancering achterwaarts. In totaal wordt Hype 263 meter lang en de bezoekers zullen door 2 speciale elementen gaan. Het gaat om een In-Line Twist waarbij de bezoekers overkop gaan en een Non Inverting Loop waarbij de inzittende net niet overkop zullen gaan.

De achtbaan wordt een zogenaamde Sky Rocket II van Premier Rides. Van deze achtbaan zijn er momenteel 5 gebouwd en er zullen er nog 3 in 2017 en 2018 bijkomen. Hype in Särkänniemi Amusement Park die moet openen op 29 april 2017, is de tweede Sky Rocket II achtbaan voor Europa. Eerder openende ook al gelijkaardige achtbaan met Sky Scream in het Duitse pretpark Holiday Park.

 

 

Bron: rcdb