Hidrodoe valt in de prijzen

Hidrodoe, het waterdoecentrum gelegen in het Belgische Herentals, won onlangs een prijs uitgereikt van de dienst Toerisme Vlaanderen. Dit concept richt zich op experimenteren met water in al zijn facetten.

 

Hidrodoe viel onlangs in de prijzen. Het kreeg van de dienst Toerisme Vlaanderen de prijs voor beste familievriendelijke toeristische product. Andere hooggeplaatste kandidaten waren het Brugse Historium & het station Racour in Landen.

Hidrodoe heeft als doelpubliek voornamelijk gezinnen met kinderen. Tijdens een bezoekje maakt men kennis met de verschillende facetten van het element water. In de naam zit het woordje doe en Hidro verwerkt, wat verwijst naar de interactiviteit met het gegeven water.

Het hart van Hidrodoe is de indoor zone “Waterwereld”. Op deze plek kan je jezelf laten betoveren door een magische multimediashow. Loop vervolgens door de aggregatietunnel en zet een waterstofraket in werking

In de geschiedenisgrot ontdek je de rijke historie van het element water aan de hand van heel wat beeld-, geluids- en lichteffecten – vanaf de prehistorie tot de dag van vandaag. Ontdek hoe het water zich een weg baant door het groene landschap.

Neem zeker ook eens een kijkje in het futuristische Aqua Station. Neem hier plaats in de commandostoel en ga de confrontatie aan met een intelligente maar eigenzinnige computer. Hij daagt je uit met uiteenlopende scenario’s.

In de watertuin kan je bijvoorbeeld experimenteren met het pompenspel, de waterparaplu, de springfontein of de hydraulische lift.

Je bezoekje eindigen kan met de 4D film “Watermaker”.

 

Bron: Hidrodoe, Gazet van Antwerpen