Nieuwe attractie voor Tivoli Friheden

Tivoli Friheden opent dit jaar opnieuw een nieuwe attractie. Nadat het park vorig jaar een nieuwe achtbaan openende, kiest men dit jaar voor een familievriendelijke thrillride. De attractie wordt gebouwd door Gerstlauer en wordt van het type Sky Racer.

 

Het Deense pretpark Tivoli Friheden opent dit jaar opnieuw een nieuwe attractie. De attractie zal de naam Sommerfuglen, wat in het Nederlands vlinder betekend. Net als een vlinder zullen de berijders het gevoel van vliegen kunnen ervaren.

De attractie wordt een zogenaamde Sky Racer van Gerstlauer. Het wordt een nieuwe uitvoering van het Sky Roller type. Sommerfuglen zal plaats bieden aan 10 personen die tot een hoogte van vier meter gebracht worden. Eens boven gaat de centrale as draaien en kan men, door middel van hendels, de vleugels bedienen aan de stoeltjes. Door deze op de juiste manier te gebruiken kan men volledig rondtollen en zo vaak mogelijk overkop gaan.

 

 

De nieuwe attractie zal opgebouwd worden in de Bille By zone die opende in 2015. In deze populaire zone vinden we onder meer een vrijevaltoren van Zierer en een kinderautorijschool terug. Vorig jaar opende het park een gloednieuwe achtbaan in deze zone.

 

Bron en foto: Tivoli Friheden