Jora Vision transformeert Pools Pretpark

Het Nederlandse thematiseringsbedrijf Jora Vision gaat het Poolse pretpark Śląskie Wesołe Miasteczko transformeren. Blikvanger in 2017 wordt de spectaculaire 40 meter hoge Lech Coaster die gebouwd zal worden door Vekoma.

 

Als we Śląskie Wesołe Miasteczko vertalen naar het Nederlands komen we uit op Silesian Pretpark of in het Engels Silesian Amusement Park. Jora Vision mocht het masterplan voor het Poolse pretpark uitwerken. Hiervoor werden attracties verplaatst en werden nieuwe attracties geïntegreerd in het totaalplaatje. Het grote doel was om de totale ervaring in het pretpark te verbeteren voor de bezoekers. Voor elke attracties ontwierp Jora Vision een concept met een verhaallijn.

Het pretpark werd verdeeld in volgende zones: Magical Village, Valley of Dreams, Magical Forest, Magic Mountains and Adventure Valley. Het hart van het pretpark wordt gevormd door Magic Lake, hierrond zijn de andere zones opgebouwd.

De blikvanger van het pretpark wordt de achtbaan Lech Coaster die zal openen in de zomer van 2017. Lech Coaster wordt maar liefst 40 meter hoog en zal een snelheid krijgen van 95 km/u. De achtbaan krijgt een lengte van 908 meter waarbij de bezoekers 3 keer overkop zullen gaan. Het Nederlandse bedrijf Vekoma zal instaan voor de bouw van de achtbaan.

 

Ook deze achtbaan zal flink gethematiseerd worden. Rond de Lech Coaster wordt een middeleeuws dorpje gebouwd met een kasteelt. De achtbaan zal door dit kasteel heen gaan.

Śląskie Wesołe Miasteczko wil met de nieuwe achtbaan inspelen op de grote plannen van het andere Poolse pretpark Energylandia. Energylandia is een nieuw pretpark dat opende in 2014, maar het pretpark groeit razendsnel. Voor 2017 kondigde het pretpark nog 17 nieuwe attracties aan en voor 2018 staat er de grootste mega coaster van Europa op de planning.

 

Bronnen en Foto’s: Jora Vision, Śląskie Wesołe Miasteczko