Eerste tests vinden plaats op DrageKongen in Djurs Sommerland

De eerste tests op de nieuwe achtbaan in het Deense pretpark Djurs Sommerland zijn met succes voltooid. Het park zal dit jaar uitpakken met de snelste, hoogste en langste Inverted familiecoaster in Europa.

 

Djurs Sommerland zal volgend jaar een nieuwe achtbaan openen. Deze zal de naam Drage Kongen krijgen en wordt gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides. Eind oktober werden de eerste trackdelen en supports geleverd, in november werd gestart met het rechtzetten van supports en werden de eerste trackdelen gemonteerd. Eind december werd het laatste stukje track geplaats en nu zijn ook de eerste tests gebeurd. Voor de eerste tests werd er gebruik gemaakt van een “pull through” karretje. Dit is een karretje die speciaal gemaakt is om te testen als de echte trein wel goed door het parcours zal komen. Er wordt dan gelet op de plaatsing van de trackdelen, dat deze goed aansluiten, dat er geen thematisering of andere elementen te dicht bij de baan staat en mogelijke andere problemen die kunnen opduiken. Als deze tests succesvol zijn kan het testen met een echte achtbaantrein beginnen.

Drage Kongen wordt de langste, hoogste en snelste hangende familieachtbaan van Europa. De rollercoaster zal 30 meter hoog worden en zal een topsnelheid van 85 km/u behalen. De achtbaan zal tijdens de first drop een tunnel induiken en nadien langs rotsen suizen, om vervolgens opnieuw in een tunnel te duiken. De 825 meter lange achtbaantrack werd door 80 vrachtwagens geleverd.

Djurs Sommerland investeert ongeveer 12 miljoen euro in de grote nieuwe familieachtbaan die gepland staat om in mei 2017 te openen. De verwachte minimum lengte zal 120 cm zijn. De capaciteit zal ongeveer 750 passagiers per uur zijn met 2 treinen met 14 zitjes. Men zal een maximum van 4 G krachten ervaren en de rit zal ongeveer 2 minuten duren. Intamin Amusement Rides is de bouwer van deze attractie die ook al Piraten (2008) en Juvelen (2013) heeft gebouwd in Djurs Sommerland.

De achtbaan is gebouwd op een oppervlakte van ongeveer 10.000 m². Deze maakt deel uit van een volledig nieuw themagebied. Jora Vision zal voor de thematisering zorgen van dit nieuwe gebied. In het verleden waren ze al verantwoordelijk voor Bondegårdlans (2015) evenals Søulken (2016).

De nieuwe attractie zal de 27ste nieuwe attractie worden sinds de achtbaan Piraten werd geopend in 2008. Tijdens deze periode werd er meer dan 53 miljoen euro geïnvesteerd in het park. De bezoekersaantallen zijn gestegen van 487.000 gasten in 2007 naar 801.000 in 2015.

 

 

De volledige bouw van de achtbaan kan je hier op de voet volgen.