Berlijnse zoo mag panda’s verwelkomen

Ook de Duitse Zoo van Berlijn zal in 2017 panda’s verwelkomen. Het lijkt wel een nieuwe trend te worden, zo kreeg Pairi Daiza in 2014 al een koppel, die ondertussen een baby op de wereld gezet hebben.

 

Vanaf deze zomer zal de Berlijnse zoo een nieuw panda Koppel verwelkomen. Men is momenteel bezig met het bouw van een groot verblijf voor de dieren. Dit verblijf komt te liggen op het oude hertenverblijf, zodat de dieren een moderne thuis krijgen. Sinds Angela Merkel  officieel bevestigde dat de dieren kwamen, werd er onmiddellijk een architect ingeschakeld. De architecten hadden al ervaring met het bouwen van een panda verblijf in Zuid Korea.

Het paviljoen zal te zien zijn vanuit de olifant poort ingang. Zo krijg je al een eerste blik van het verblijf van de vrouwtjes panda. Panda’s zijn namelijk solitaire dieren, ze zullen dus elk jaar, op enkele dagen na, gescheiden van elkaar leven. De beide verblijven worden van elkaar gescheiden door een gebouw, dat de binnen hokken van de panda’s huisvest, maar ook een bezoekersruimte.

De bouwwerken voor het verblijf begonnen in november, zodat ze klaar zijn tegen de zomer.

Bron en foto: Zoo Berlin