Gaat Toverland groots uitbreiden met spectaculaire achtbaan?

Het Nederlandse themapark breidt in 2018 enorm uit, dat nieuws werd al bekendgemaakt. Het nieuwe gebied bevindt zich rond de vijvers, die gelegen zijn achter de Magische Vallei. Welke attracties er zouden komen bleef lange tijd geheim, maar toch wist een collega site meer info te achterhalen.

 

Dat Toverland opnieuw zou groeien werd een hele tijd geleden al bekend gemaakt. Rond de vijvers, gelegen achter de Magisch Vallei zal een volledig nieuwe themagebied ontstaan, dat opent in 2018. Tot vandaag bleef het gissen welke attracties er precies zouden gebouwd worden, het park hield de lippen stijf op elkaar wanneer er vragen over gesteld werden. Toch wisten de collega’s van Looopings te achterhalen dat er een zeer spectaculaire achtbaan gebouwd zou worden.

De geruchten gingen al een tijdje de ronde, nu kan Looopings bevestigen dat Toverland een Wing Coaster zal bouwen. Dit wisten ze te achterhalen door gesprekken met mensen uit de industrie en medewerkers van het park.

Een Wing Coaster oogt alvast zeer spectaculair. In plaats van een treintje bovenop de baan zoals een normale achtbaan, heeft de Wing Coaster een treintje met stoeltjes die naast de baan hangen. Het wordt het vierde exemplaar van dit type dat zal openen in Europa, eerder bouwden Gardaland, Thorpe Park en Heide Park al een exemplaar, drie parken uit de Merlin groep. Het zal tevens de tweede B&M achtbaan worden die opent in de Benelux, na de Dive Coaster Baron 1898 in de Efteling.

Toverland trekt hier duidelijk de kaart van de thrill, of de zone nog andere intense attracties krijgt zal afwachten worden. Voorlopig communiceert het park niet over de nieuwe zone.

 

Bron: Looopings

Foto: Themeparkfreaks