Zeventiende achtbaan in opbouw bij Ankarapark

In het Turkse Ankara wordt momenteel gebouwd aan een nieuw pretpark. Ankara Park zal bij opening het grootste pretpark zijn van Turkije en meteen zeventien achtbanen aanbieden. Door de onrust in het land heeft de bouw vertraging opgelopen. De opening stond gepland voor 2016 maar is uitgesteld naar juni 2017.

 

In Turkije openden de laatste enkele nieuwe pretparken, zoals Vialand en Viasea geopend in 2013 en 2015. Beide parken bieden een drietal achtbanen aan, waaronder enkele grote Intamin achtbanen. Maar geen enkel project kan tippen aan Ankarapark, waar bij opening momenteel zeventien achtbanen zullen staan.

Die zeventiende achtbaan wordt momenteel opgebouwd in een van de koepelvormige indoorgebieden van het park. Deze achtbaan werd geleverd door I.E. Park, een Italiaanse attractiebouwer. De achtbaan zal een hoogte krijgen van 13 meter en een lengte van 395 meter. Tijdens de rit ga je doorheen een inversie.

Onder de zeventien achtbanen vele kleintjes, maar toch ook enkele uitschieters zoals een Intamin 10-looper, een achtbaan met maar liefst 10 inversies.

 

Bron: VH Coasters, RCDB