Bush Gardens Williamsburg onthult treintjes van nieuwe houten achtbaan

Bush Gardens Williamsburg zal in 2017 een nieuwe houten achtbaan openen, deze wordt gebouwd door GCI, een bouwer die ook instond voor de bouw van Heidi The Ride in Plopsaland De Panne, Troy in Toverland en Joris en de Draak in de Efteling. Tijdens de IAAPA beurs te Orlando werd de leadcar onthuld.

 

Bush Gardens Williamsburg krijgt volgend seizoen een gloednieuwe houten achtbaan, gebouw door Great Coasters International, een Amerikaans bedrijf dat ook in stond voor de bouw van de ondertussen gesloten Gwazi in zusterpark Bush Gardens Tampa.

Tijdens de IAAPA beurs die plaatsvond in Orlando werd de leadcar onthuld die op de achtbaan zal komen. De achtbaan krijgt twee treintjes die afkomstig zijn van de gesloten achtbaan Gwazi uit Bush Gardens Tampa.

De treintjes werden volledig gerenoveerd en de leadcar kreeg een prachtig thema met als blikvanger een berenhoofd, uit hout gesneden.

Invadr zal een hoogte hebben van 22 meter en een snelheid behalen van 77 km/h. Voor de structuur van de achtbaan koos men een houten track met een stalen draagstructuur, waardoor ze ook als hybride kan aanzien worden.

 

 

 

Foto’s: TPR