Nieuwigheden voor Fort Fun in 2017

Fort Fun opende in 2016 de nieuwe indoorhal Fort Fun LABS. Dit indoorgebied moet ervoor zorgen dat het park ook in de winter bezoekers kan lokken. Vanwege het succes zal er volgend jaar een uitbreiding geopend worden.

 

Fort Fun LABS heeft haar succes op korte tijd al bewezen in Fort Fun. Deze indoorhal bevat interactieve attracties. Omwille van dit succes heeft het park besloten dit gebied uit te breiden met een nieuwe attractie in 2017.

Jump Arena wordt een grote ruimte vol trampolines, klimmuren, duikplanken enzoverder. Met deze uitbreiding gaat een investering gepaard van 1,2 miljoen euro.

Het outdoor park zal altijd het belangrijkste onderdeel blijven van Fort Fun. Ook hier investeert men voor 2017. Zo zal de Vekoma achtbaan een gloednieuw treintje krijgen. Deze trein wordt gebouwd door Sunkid. Het bijzondere is dat men in de toekomst geen schouderbeugels meer zal hebben, maar een heupbeugel die het comfortgevoel moet doen verbeteren. Een ander voordeel aan de nieuwe trein is dat kinderen al vroeger een ritje kunnen maken, want de minimale grootte van 1,30 meter zal dalen tot 1,20 meter.

Het park zal ook zorgen dat het park verfraaid wordt, zo zal de snackbar beneden in het dal volledig vernieuwd worden, alsook het service point in de Western stad. Ook enkele attractie worden onder handen genomen zo staat er een renovatie op het programma voor het reuzenrad en de kever achtbaan.

Ook de toekomst ziet er rooskleurig uit, zo mogen we behalve de verfraaiingen en uitbreiding van Fort Fun LABS ook in het outdoor park uitkijken naar nieuwe attracties. In 2019 zal het park namelijk een grote nieuwe attractie openen, een van de duurste investeringen voor het park in vele jaren. Duurder dan bijvoorbeeld Trapper Slider, vertelt de directeur. Deze nieuwe attractie zal gebouwd worden in de buurt van Fort Fun LABS en zal ook in de winter geopend kunnen worden. Welke deze precies wordt is momenteel nog niet beslist, de onderhandelingen zijn nog lopende.

 

Bron en foto’s: Fort Fun