Uitgelicht: Rollerskater – Plopsaland De Panne

De achtbaan Rollerskater werd gebouwd door het voormalige Meli Park, deze achtbaan opende in 1990. De achtbaan werd gebouwd door Vekoma.

 rollerc-copy

 

In 1990 opende deze achtbaan in Meli Park, dit park werd in 2000 omgedoopt tot Plopsaland De Panne. De achtbaan was toen nog geel met groen maar werd ondertussen rood met groen. Tijdens de rit rij je doorheen een wasmachine waar een fijne nevel je nat maakt. De decoratie die vroeger rond de Vaat stond, kan je nu terugvinden rond deze achtbaan en in de wachtrij staat de vogelkooi van Kasha, die vroeger de ingang vormde van het Kasha Reuzenrad.

 

 

Rollerskater heeft een lengte van 335 meter, een hoogte van 13 meter en de trein behaalt een snelheid van 46 km/u. De trein bestaat uit 8 wagentjes voor telkens 2 personen en is gethematiseerd als rollerskaters.