Renovatie voor Rebel Yell in Kings Dominion

Het Amerikaanse pretpark Kings Dominion is momenteel bezig met een retracking van de 41-jarige houten achtbaan Rebel Yell. Deze achtbaan werd gebouwd in 1975 en lijkt nog een mooie toekomst tegemoet te gaan.

 

Kings Dominion bezit een mooie collectie aan achtbanen, maar liefst 13. Al is één houten achtbaan al een geruime tijd gesloten, namelijk Hurler. Deze opende in 1994 en sloot tijdens de Halloweenperiode in 2015. Het nieuws lekte ondertussen uit dat deze behandeld zou worden door RMC.

Maar Hurler is niet de enige houten achtbaan in het park, Kings Dominion heeft er maar liefst vier: Grizzly, Hurler, Woodstock Express en Rebel Yell. Deze laatste krijgt deze winter een grondige renovatie.

Rebel Yell opende in 1975 en werd gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters, Inc. Deze achtbaan is een racer, dit betekent dat er twee treintjes tegen elkaar racen tijdens de rit. De achtbaan is 25 meter hoog en 1026 meter lang, goed voor een snelheid van 90 km/u.

Om Rebel Yell klaar te stomen voor de komende jaren worden nu grote delen track vervangen door nieuwe, om hem zo weer soepel te laten lopen.

 

Bron en foto: Kings Dominion