Holly’s Wilde Autofahrt verhuist naar Eifelpark

Holly’s Wilde Autofahrt uit Holiday Park gaat verhuizen naar Eifelpark, dat gelegen is in de gelijknamige Duitse streek, dat nieuws werd zopas bekend gemaakt. Het wordt de grootste achtbaan in de geschiedenis van het pretpark.

 

Het Duitse pretpark Holiday Park had in november aangekondigd de Wilde Muis achtbaan Holly’s Wilde Autofahrt te sluiten en te vervangen door een nieuwe attractie, na het einde van het seizoen werd de achtbaan dan ook volledig afgebroken. Nu zal Holly’s Wilde Autofahrt een nieuwe toekomst krijgen in een ander Duits pretpark. Eifelpark zal de achtbaan volgend jaar openen met een nieuwe naam: Käpt’n Jack’s Wilde Maus.

Käpt’n Jack’s Wilde Maus is gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Maurer Rides. De achtbaan is 15 meter hoog en behaald een maximale snelheid van 45 km/u. Käpt’n Jack’s Wilde Maus is 370 meter lang en heeft een drop van 46 graden. Op 1 uur tijd kunnen 900 mensen het ritje van 1 minuut en 34 seconden beleven.

 

Geschiedenis

De achtbaan opende in het Engelse pretpark Dreamland in 1998 onder naam Wild Mouse en bleef daar tot 2004. Wild Mouse werd overgekocht in 2005 door het Schotse pretpark Loudoun Castle waar ze werkte tot 2009 onder de naam Rat. Na deze periode verhuisde de achtbaan in 2010 naar Holiday Park en in 2017 zal deze dus een nieuwe toekomst krijgen in Eifelpark.

 

Verder kondigt het park ook een wereldnieuwigheid aan. Wat deze precies wordt, blijft nog even geheim.

2e4lpwk

 

Bron: Eifelpark

Foto: Eifelpark, Themeparkfreaks