Liseberg sluit Kanonen na winteropening 2016

Het Zweedse pretpark Liseberg zal in 2018 een nieuwe achtbaan openen, die de naam Valkyria zal krijgen. Om plaats te maken voor deze achtbaan besloot het park de gelanceerde achtbaan Kanonen te sluiten. Het nieuws over de nieuwe achtbaan was al een tijdje bekend maar het bleef afwachten wanneer de laatste ritjes van Kanonen exact zouden plaatsvinden.

 

Liseberg zal in 2018 uitpakken met een kanjer van een B&M Dive Coaster. Valkyria wordt maar eventjes de grootste Dive Coaster van Europa met een daling van 50 meter en een lengte van 700 meter. De trein zal een topsnelheid behalen van 105 km/u. Verder zal deze achtbaan drie inversies bevatten.

Om plaats te maken voor deze enorme achtbaan zal afscheid genomen worden van Kanonen, een gelanceerde achtbaan gebouwd door ‘Intamin Amusement Rides’ (die opende in 2005).

 

 

Kanonen is een achtbaan van 24 meter hoog en 440 meter lang. De trein wordt gelanceerd aan 75km/u in amper 2 seconden tijd. De eerder jonge achtbaan zal na de winteropening van het park afgebroken worden. Of hij verkocht zal worden is momenteel nog niet geweten.

 

Bron en foto: Liseberg