De bouw van Gold Rush in Attractiepark Slagharen is begonnen!

Het Nederlandse pretpark Attractiepark Slagharen heeft vandaag de eerste heipaal van de nieuwe attractie in de grond gezet. Gold Rush wordt een spectaculaire achtbaan met wel 3 lanceringen die gebouwd zal worden door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer.

 

De bouwwerkzaamheden in Attractiepark Slagharen zijn vandaag de hoogte in gegaan. De bouwfirma plaatste de eerste heipalen, indien het weer mee zit kan de bouw nu heel snel vorderen. Gold Rush zal op de plek komen te staan van de oude Thunder Loop achtbaan, de geplande openingsdatum is de start van het nieuwe seizoen in 2017.

 

Gold Rush wordt gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer. De rit begint met een voorwaartse lancering die gevolgd wordt door een achterwaarts lancering. Hierna wordt de achtbaan opnieuw voorwaarts gelanceerd tot een snelheid van 90 km/u. De lancering brengt de achtbaantrein tot een hoogte van 31 meter. Gold Rush zal een track hebben van 400 meter, bezoekers zullen door de 3 lanceringen in totaal 620 meter achtbaantrack afleggen. Het is de eerste keer in Nederland dat een achtbaan 3 lanceringen krijgt.

In lijn met andere recente investeringen in het park zal ook deze attractie gethematiseerd worden naar het Wilde Westen in Amerika tijdens het jaar 1848. Toen was er een grote goudkoorts die een grote invloed had op Amerika.

 

 

Bron: Attractiepark Slagharen