Geanimeerde onride Ikaros in Gröna Lund

“U dacht dat wij geen plaats meer zouden hebben? Wel dan bent u verkeerd.” Met die woorden kondigde het park de bouw van Ikaros aan. En dat er weinig plaats in het park is zeker niet overdreven.  Het park koos omwille van de beperkte oppervlakte voor een attractie in de hoogte, 95 meter hoog om precies te zijn.

 

Volgend jaar pakt het Zweedse park, Gröna Lund, uit met een indrukwekkende nieuwe attractie, genaamd “Ikaros”. Het wordt een vrijeval toren van maar liefst 95 meter hoog. Maar wat deze attractie echt de nodige thrill zal geven is het feit dat de stoeltjes 90° kantelen, zodat je met je gezicht recht naar beneden de vrije val beleefd.

 

Dankzij een onride, die onlangs verscheen, kunnen we al alvast een virtueel ritje maken op deze indrukwekkende attractie. Deze zal als alles volgens plan verloopt volgend seizoen de deuren openen. De attractie wordt gebouwd tussen de Fun House en de achtbaan Jetline, wat een enorm beperkte oppervlakte is.

 

Bron en foto: Gröna Lund