Land of Legends Theme Park opent spectaculaire Hyper Coaster

Het ‘Land of Legends Theme Park’, gelegen in de Turkse badstad Antalya zal in 2018 een spectaculaire nieuwe achtbaan openen. Het pretpark opende dit jaar een grote Water Coaster van Intamin. In 2018 wordt het achtbaan assortiment dus wederom uitgebreid met een Hyper Coaster van Mack Rides.

 

De nieuwe achtbaan zal een zogenaamde Hyper Coaster worden, die gebouwd zal worden door de Duitse achtbaanbouwer ‘Mack Rides’. Deze attractie zal een snelheid van 115 km/u krijgen en een hoogte van 61 meter. Tijdens de rit, die een lengte heeft van 1273 meter, zullen de bezoekers 2 keer overkop gaan, eerst door middel van een looping en daarna door een Zero-G Roll. De achtbaan wordt een kopie van de op 1 januari geopende achtbaan ‘Flash’ in het Chinese pretpark ‘Lewa Adventure’. Tijdens de rit zullen bezoekers tot 4.2G krachten te verduren krijgen, hieronder een filmpje van de achtbaan:

 

Land of Legends Theme Park opende dit jaar met in eerste instantie een groot hotel, shoppingcenter en een waterpark. In het waterpark staat een mooie collectie aan waterglijbanen maar de blikvanger van het waterpark is ongetwijfeld de watercoaster genaamd ‘Typhoon Coaster’. Deze attractie  werd gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides en heeft een topsnelheid van 86 km/u. De waterachtbaan is 43 meter hoog en 525 meter lang. Typhoon Coaster begint als een darkride. Na het darkride gedeelte volgt er een 43 meter hoge lift met daarna een grote drop. Na de drop volgt een splash track met daarna een achtbaan gedeelte. Het achtbaan parcours eindigt met een grote splash in het water waarna de achtbaantrein rustig verder vaart tot in het station.

 

Hieronder kan je heel wat foto’s terug vinden van het indrukwekkende waterpark en de dieren die je in het resort kan aanschouwen.

Bron: rcdb – Foto’s: Land of Legends Theme Park