Bouw Warner Bros Abu Dhabi schiet goed op

Het nieuwe Warner Bros Thema Park in Abu Dhabi is volop in aanbouw, dit valt te zien op foto’s die TPF reporter Frederik meebracht van zijn reis naar het Midden-Oosten. Het nieuwe themapark moet in 2018 openen.

 

Het Warner Bros pretpark wordt opgebouwd in samenwerking met Miral, een lokale ontwikkelaar. Het totale project heeft een prijskaartje van maar liefst 1 miljard dollar. Het nieuwe park zal het enige Warner Bros hotel ter wereld krijgen.

Het pretpark komt te liggen net naast Ferrari World Abu Dhabi en Yas Waterpark op Yas Island waar ook het Formule 1 Circuit van Abu Dhabi gelegen is. Men hoopt met de komst van het pretpark het aantal toeristen van 25 miljoen in 2015 op te trekken naar 30 miljoen bezoekers in 2018.

In het themapark zullen de attracties uiteraard in het teken staan van de Warner Bros filmpersonages zoals Batman, Superman en Wonder Woman. Voor de kleinsten zullen dan weer de personages van Warner Bros cartoons als Bugs Bunny, Scooby-Doo en Tom en Jerry centraal staan.

Het pretpark zal op twee uurtjes rijden liggen van Six Flags Dubai dat moet openen in 2019. Daarom zal in het Six Flags park geen Looney Tunes of andere Warner Bros personages te zien zijn, zoals dat wel het geval is in de andere Six Flags parken. In Six Flags Dubai zal de hoogste achtbaan ter wereld komen te liggen.

Niet ver van het Warner Bros pretpark, Ferrari World Abu Dhabi en Six Flags Dubai is er ook nog het IMG Worlds of Adventure pretpark dat zopas haar deuren opende en Adventureland dat in 2002 al geopend werd. Daarnaast is men momenteel bezig met de opbouw van Dubai Parks & Resorts dat dit jaar nog moet openen. In dit project zit onder andere een Bollywood pretpark, Legoland Dubai (met zowel een pretpark als waterpark), Riverland en Motiongate waar ook verschillende spectaculaire achtbanen terug te vinden zijn.

Foto’s: Frederik (Themeparkfreaks)