Six Flags Dubai plant grootste achtbaan ter wereld

Six Flags heeft plannen om de grootste achtbaan ter wereld te bouwen in Dubai. Deze achtbaan zou komen te liggen in het pretpark Six Flags Dubai dat de deuren moet openen in 2019. Eerder kondigde Six Flags al aan meerdere recordbrekende achtbanen te zullen bouwen.

 

Recordbrekende achtbaan:

Volgens Amerikaanse media zal Six Flags de grootste achtbaan ter wereld openen in Dubai. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze achtbaan zowel de hoogste en de snelste achtbaan ter wereld zal worden of enkel de hoogste of de snelste. Momenteel is de hoogste achtbaan ter wereld Kingda Ka in Six Flags Great Adventure, deze achtbaan heeft een hoogte van 139 meter. De snelste achtbaan is dan weer Formula Rossa in Ferrari World Abu Dhabi, deze achtbaan behaald een snelheid van 240 km/u.

“Er zullen achtbanen komen die groter, sneller en beter zijn dan alle andere achtbanen ter wereld” vertelde John Odum, senior vicepresident internationale parkoperations van Six Flags, aan The Wall Street Journal. Six Flags Dubai en de andere pretparken in de regio moeten voor veel toeristen zorgen en helpen de stagnerende economie door de dalende olieprijzen te helpen voorkomen.

 

Six Flags Dubai:

In april van dit jaar werd Six Flags Dubai concreet voorgesteld. In mei werden de eerste visuals van het park vrijgegeven, daarop kon men heel wat attracties bespeuren.

Wat meteen opviel, is dat er een Power Splash op de visual staat. Dit is dezelfde attractie als Pulsar in Walibi Belgium. Pulsar is een gelanceerde achtbaan die eindigt met een splash. De attractie wordt gebouwd door Mack Rides en zal openen op 4 juni. Het wordt de eerste gelanceerde achtbaan ter wereld met een splash in het water.

Maar dat is niet alles, in totaal zullen er 27 attracties verschijnen. Op de concept arts zien we 5 achtbanen staan. Waaronder een 4D Free Spin achtbaan van S&S Worldwide en een RCM achtbaan met looping. Ook een kinderachtbaan en een soort Mega Coaster staan op de concept arts.

De toegang tot het park zal via een prachtige promenade zijn, deze promenade zal omcirkeld zijn door de topachtbaan van het park. Verder zien we ook een reuzenrad, draaimolen, starflyer en waterattractie.

Eerder liet Six Flags ook al weten dat Six Flags Dubai 3 wereldrecord brekende achtbanen zal bevatten, in totaal zullen er 6 in het park komen te staan. Er komen 4 hoge attracties en een Rapid River van 350 meter. Verder komen er nog 3 podiums voor acts en shows en verschillende attracties voor zowel jong als oud. Voor eten en drinken worden er 16 standjes voorzien en er komen eveneens 16 shops.

Het totale project zal 2,6 miljard AED kosten wat overeen komt met ongeveer 629 miljoen euro. De totale oppervlakte wordt ongeveer 325000m² groot waarvan iets een 200000m² moet klaar zijn bij de opening van het project eind 2019.

 

Dubai Parks and Resorts:

Six Flags Dubai wordt het 4de park van het Dubai Parks and Resorts. De drie andere pretparken zijn: Montiongate Dubai, Bollywood Parks Dubai en Legoland Dubai.

Dubai Parks and Resorts wordt de grootste geïntegreerde pretpark bestemming van de regio. Motiongate Dubai wordt een film geïnspireerd themapark met de meest geliefde personages van Hollywood, DreamWorks Animation, Sony Pictures Studios en Lionsgate. Bollywood Parks Dubai wordt het eerste themapark op basis van bezienswaardigheden van Bollywood. Legoland Dubai wordt een uniek interactief themapark voor families dat zal draaien rond de bekende Lego stenen. Legoland Water Park wordt het eerste water park van de regio voor gezinnen met kinderen tussen de 2 en de 12 jaar oud.

De gehele bestemming zal met elkaar worden verbonden door Riverland Dubai. Dit zal bestaan uit retail, restaurants en een entertainment loopbrug gelegen in het hart van het resort. Gasten kunnen verblijven in het Lapita Hotel, een hotel met het Polynesische thema.

Dubai Parks and Resorts moet openen in oktober van dit jaar. Het is een investering van ongeveer 2,5 miljard euro verspreid over 2 miljoen vierkante meter. Men verwacht 6,7 miljoen tickets te verkopen in 2017, wat het eerste volledige jaar is dat het resort is geopend.

 

Bronnen: Six Flags, Arabian Business, The Wall Street Journal