Bouw DreamWorks pretpark in Moskou gestart

De plannen waren er al lang, maar nu is ook de effectieve bouw van het DreamWorks pretpark in Moskou van start gegaan. Tegen 2018 zou het filmpark af moeten zijn. Het zal het grootste indoorpretpark worden van Europa.

Nadat eerder dit jaar de voorbereidende grondwerken hadden plaatsgevonden, is de bouw van het nieuwe grote pretpark ook verticaal gegaan. De laatste maanden werden er al heel wat funderingen, betonnen steunpilaren en andere constructies overeind gezet. Door de aanvang van deze werken is er een nieuwe belangrijke stap gezet in de realisatie van dit prestigieuze project.

Met het pretpark zou naar verluid een investering van 1 miljard dollar gemoeid zijn. Naast het DreamWorks pretpark in Moskou zijn er ook plannen voor een DreamWorks pretpark in Sint Petersburg en Jekaterinenburg (beiden eveneens gelegen in Rusland). Dat de bouw nu effectief van start is gegaan is een belangrijke stap in de realisatie van het pretpark. Veel van deze gelijkaardige projecten blijven hangen in de planningsfase of lopen op de klippen bij een gebrek aan investeerders.
Nu de bouw effectief gestart is, is heel deze onzekere fase achter de rug en is het enkel nog hopen dat de bouw geen vertraging oploopt. Als alles volgens plan loopt, dan gaat het eerste DreamWorks pretpark open tegen 2018.

Ondertussen zijn er ook al meer details bekend gemaakt over de eerste achtbaan in het indoorpark. Dit wordt een grote achtbaan van de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides, volledig gethematiseerd naar de Teenage Mutant Ninja Turtles. De achtbaan zal 25 meter hoog worden en meerdere inversies bevatten.

Naast de achtbaan zou er ook al zeker een Flying Theatre komen, zoals momenteel gebouwd wordt in Franse pretpark Futuroscope. Ook een reuzenrad staat alvast op de planning. De bouw van de attracties zou in het begin van 2017 van start moeten gaan.

Naast de bekende DreamWorks karakters zullen er ook heel wat Russische figuren in het pretpark hun opwachting maken.

 

Bronnen: rcdb, themeparx 

Foto’s: Google Earth, VHCoasters, themeparx