Sfeerverslag: Plopsa Coo – Dinoween 05/11/2016

Op  een kille zaterdag zakten we af naar Plopsa Coo, waar we zouden kunnen genieten van het park tot 19 uur. Op deze dag vond er namelijk het Halloween evenement Dinoween plaats. We arriveerden net na de middag in het park, later dan gepland, maar dat had alles te maken met de ellendig lange file die we te trotseren kregen onderweg.

Omdat het al middag was, begonnen we onze dag niet meteen met het doen van attracties, maar besloten meteen een hapje te eten. Tijdens het eten werden we geëntertaind door enkele schattige heksen die een ware Heksendans opvoerden.

Na het eten wouden Tristan, Jonathan en Jens de Bobslee doen, ikzelf ben niet zo’n fan van dit type, dus ik zorgde voor de foto’s. Na hun ritje werden we nog vergezeld door Lennert en Alain en trokken we samen naar de volgende attractie.

Vicky The Ride werd onze volgende halte, een topbaantje dat ik enorm leuk blijf vinden. Ditmaal zonder noemenswaardige wachtrij. Ook de operatrice is al een reden om dit baantje te doen, zo schattig.

Net toen we uitstapten vond er een meet & greet plaats met Koning Plopsa en Wickie, leuk detail waren de spinnenwebben op Koning Plopsa en de vampierentanden van Wickie.

Het park zag er op deze dag trouwens prachtig uit, pompoenen en andere Halloweenaankleding zorgden voor de nodige sfeer, maar vooral de natuur rondom in herfstkleuren straalden een zekere charme uit.

Lekker scheuren over het circuit, dat deden we in de Karting.

Ondertussen begon de Dino Magic Show. Een illusionist en zijn mooie assistente zorgden voor de animatie, leuke show, al heb ik al betere gezien.

Na de show toch even die assistente mee op de foto lokken.

Ook al was het niet echt warm, we besloten toch om ook de boomstamattractie Maya Splash niet over te slaan. Tja YOLO zeker. Ik kwam er gelukkig nog vrij droog uit, voor Lennert was dat wel even anders.

Hoog tijd om mijn favoriete achtbaan van dit park te doen, verscholen tussen de bomen ligt de fantastische Halvar, een terreincoaster waar Vekoma een toppertje van maakte. De lieve dame aan de knopjes nam nog even de tijd om ons op de foto te zetten.

Na de achtbaan probeerden we te ontsnappen uit het Doolhof, wat ons verbazend snel lukte, niet dat we vals speelden door foto’s te nemen van de opdrachten over het muurtje ofzo….

Zelfs de Dino Splash werd niet overgeslagen op deze frisse dag.

Daarna volgden we Mega Mindy op een zweefvlucht in haar Flyer.

Om te mini golfen werd het net wat te laat, de duisternis zou snel gaan vallen. Als alternatief deden we ne keer zot door op de Konijntjes te kruipen, wat verrassend leuk kan zijn.

De duisternis maakte ons volgende ritje op Mega Mindy, haar Flyer dan, niet de dame zelf, nog veel leuker. We hoopten nog een ritje in het duister te maken op Halvar, maar jammer genoeg gaf die er op dat moment de brui aan. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Wat wel zeer jammer was, was dat de Karting, Maya Splash en zelfs de Octopus al een uur voor parksluiting dicht gingen, wat het attractieaanbod op deze nocturne toch serieus deed krimpen.

Ach ja, beetje teleurgesteld in alle gesloten attracties, konden we wel nog genieten van enkele ritjes op Vicky, The Ride welteverstaan niet het manneke zelf, dat zou iets te fout zijn, zelfs in de Belgische Ardennen. Na onze ritjes, volgden we de parade richting Place De La Cascade, waar een Halloween Party losbarstte.

Na de party was het moment aangebroken waar we toch stiekem naar uitkeken, een prachtig vuurwerkspektakel aan de watervallen.

Onze dag zat er nog lang niet op, we reden na het vuurwerk richting Hoei, waar een gezellige kermis op ons wachtte.

De hoofdreden van het bezoekje aan deze gezellige en spotgoedkope kermis was Mini Racer, een nieuwe credit voor velen onder ons.

Maar ook dingen als de Bayern Kurve vonden we geweldig leuk om nog een keertje te doen.

Onze planning was dat we hier een uurtje zouden vertoeven, maar dankzij een optreden van mooie, sexy danseressen in de tent werd het al snel elf uur.

 

Sfeerverslag: Bob Van Dyck