Bouw gestart van Europese primeur in Bellewaerde

In Bellewaerde is de bouw gestart van Europa’s eerste duellerende alpine coaster. De nieuwe attractie voor 2017 wordt een investering van 4 miljoen euro en uniek in Europa.

 

Bouwwerkzaamheden:

Afgelopen weken was het park bezig met een grote bouwkraan op te bouwen, deze is nu af. Verder vonden al verschillende voorbereidende grondwerken plaats. Verwacht wordt dat het niet lang meer zal duren voor de attractie effectief zal opgebouwd worden.

14940088_1793886280885968_8221882272925373751_o

 

Europese primeur:

Voor het eerst zal er in Europa een Duelling Alpine Coaster worden gebouwd op een niet-natuurlijke helling wat meteen 2 primeurs oplevert voor het Ieperse themapark. Bezoekers zullen na een wandeling tot 25 meter hoog, kunnen plaatsnemen in gondels en zo de afdaling al racend tegen elkaar inzetten.  

 

Familie-uitstap op 25 meter hoogte:

Vooraleer de bezoekers het duel met elkaar kunnen aangaan, staat hen nog een adembenemende tocht naar boven te wachten.  Via een unieke wandelbrug zullen de families tussen de boomtoppen aankomen in een imposante toren van 25 meter hoog.  Vanuit deze toren krijgen ze een mooi zicht over Bellewaerde.

 

Investering:

Voor de ontwikkeling en bouw van deze attractie is een investeringsportefeuille van 4 miljoen euro voorzien. “Deze unieke attractie is op maat ontworpen voor ons familiaal doelpubliek, maar enkel de combinatie met onze gemotiveerde, vriendelijke en servicegerichte medewerkers maakt het mogelijk om de missie van Bellewaerde waar te maken: het aanbieden van plezier en avontuur in een natuurlijke omgeving waar familie en vrienden samen authentieke en onvergetelijke momenten beleven,” aldus Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde.

 

De volledige bouw van de duellerende alpine coaster kan je hier volgen.

 

Foto’s: Bart Seghers