Le Parc du Petit Prince krijgt eerste achtbaan in 2017

Het Franse pretpark Le Parc du Petit Prince gaat haar allereerste achtbaan bouwen. Voor deze nieuwigheid zullen ze beroep doen op de Duitse achtbaanbouwer Zierer. De rollercoaster moet openen tegen volgend seizoen.

 

Zierer zal in Le Parc du Petit Prince een achtbaan bouwen van het model “Force – Two”, van dit model zijn er 13 achtbanen gebouwd die nog allemaal in werking zijn. De eerste werd gebouwd in 1993, maar de meeste werden de laatste 10 jaar gebouwd. Wie zich niet meteen iets kan voorstellen bij een Force – Two, geen probleem. Het gaat hier om de zelfde achtbaan als de Wickie Coaster (Plopsa Indoor Hasselt), Wickiebaan (Plopsa Indoor Coevorden) en Donderstenen (Avonturenpark Hellendoorn).

 

Le Parc du Petit Prince was vroeger een bioscoop die in handen was van Compagnie des Alpes (CDA), de groep die verschillende pretparken bezit zoals Bellewaerde, Walibi Belgium, Walibi Holland, Walibi Rhône-Alpes en Parc Astérix. Eind 2012 trok CDA er de stekker uit, maar in 2014 heropende de Aerophile Group de bioscoop en veranderde de naam naar Le Parc du Petit Prince. De groep voegde attracties toe aan het aanbod waaronder nu ook de nieuwe achtbaan die zal openen op 8 april 2017.

Le Parc du Petit Prince is gelegen in de Elzas in Frankrijk, vlak naast de route die je rijdt wanneer je naar Zwitserland of Italië gaat, een perfecte tussenstop dus om de lange reis te onderbreken. Het Franse pretparkje staat volledig in het teken van De Kleine Prins (Le Petit Prince).

 

Bron: rcdb