Recordaantal bezoekers voor Nigloland in 2016

Nigloland sloot het seizoen succesvol af met een recordaantal bezoekers, meer dan 600.000 mensen bezochten het park dit jaar. De opening van twee nieuwe attracties dit jaar hielp daar zeker aan mee. Le Donjon de l’Extrême en La Tour des Petits Fantômes mistten hun succes niet.

 

Recordjaar 2016

Nigloland mocht het seizoen succesvol eindigen, meer dan 600.000 bezoekers bezochten het park in 2016. Dit betekend een stijging van 9% ten opzichte van vorig jaar, toen haalde het park 550.000 bezoekers. Een van de belangrijkste redenen van dit succes is de opening van twee nieuwe attracties Le Donjon de l’Extrême en La Tour des Petits Fantômes, twee vrije val torens. Donjon is de hoogste, draaiende vrije val toren ter wereld. De andere is dan weer helemaal op maat van de kinderen. De bezoekers konden een middeleeuwse wereld ontdekken, waarin de attracties gebouwd werden. Het kasteel is volledig voorzien van een ophaalbrug, wachttoren en themamuziek, zodat de bezoeker volledig ondergedompeld wordt in de sfeer.

 

De hoogtepunten van seizoen 2016

Het seizoen van Nigloland kan opgesplitst worden in drie delen. De opening in de lente, de zomermaanden en Nigloween. Het evenement Nigloween zorgde op zich al voor een record met 135.000 bezoekers, een stijging van 20% tegenover vorig jaar, toen bezochten 112.000 bezoekers het park in dezelfde periode.

 

Ambities voor 30ste verjaardag

Patrice Gelis, medeoprichter van het park en mede-eigenaar was zeer enthousiast. “We hebben onze doelstelling van 600.000 weten te behalen dit jaar! Ons innovatieve beleid heeft bewezen een succes te zijn. We investeerden zes miljoen euro in twee thrillrides die heel wat nieuwe bezoekers aantrokken, maar ook onze vaste bezoekers waren trouw aanwezig.”

In 2017 wil Nigloland deze groei aanhouden. Het is dan ook een symbolische verjaardag voor het park dat haar dertigste verjaardag viert. “Nigloland is nu een belangrijke speler in de pretparksector van Frankrijk. We zijn van plan deze plaats te behouden. In 2017 vieren we onze dertigste verjaardag. We hopen onze bezoekers volgend jaar opnieuw te zien voor een jaar vol verrassingen…,” besluit Patrice Gelis.