Walibi Sud-Ouest breidt uit met 5 hectare in 2017

Het Franse pretpark Walibi Sud-Ouest gaat voor haar 25e verjaardag uitbreiden met 5 hectare. Naast de uitbreiding van de grond wordt 2017 ook het jaar waarin het park de bezoekers wilt verrassen.

 

In 2016 mocht Walibi Sud-Ouest nog 300.000 bezoekers ontvangen, nu is het pretpark gesloten voor de jaarlijkse winterstop. Na de winter wacht een nieuw pretparkseizoen vol verrassingen. Aanleiding van deze verrassingen en de uitbreiding is de 25ste verjaardag van het park. De kans is best groot dat Walibi Sud-Ouest ook waterattracties toevoegt aan het pretpark. De precieze invulling is nog onduidelijk.

2016 was een gemiddeld jaar voor het pretpark. Er was een moeilijk voorjaar met veel regen, maar de goede late zomer en het najaar met de succesvolle tweede editie van Halloween, maakte het gemiddelde goed. Tijdens het “Walloween” evenement kwamen er 6000 bezoekers naar het pretpark.

Wat de nieuwe attractie wordt voor volgend jaar is nog niet bekend. De directeur van het park gaf al wel een tip “in het water”. Het zou ook kunnen dat er meerdere nieuwe attracties komen. De nieuwe uitbreiding en attracties passen in een strategisch plan om het park te laten heropleven.

In 2015 verkocht het Franse bedrijf “Compagnie des Alpes” Walibi Sud-Ouest aan “Continental Leisure Projects SARL”, wat een dochteronderneming is van het Spaanse Aspro Parks. Hierdoor behoord Walibi Sud-Ouest niet meer tot de Walibi Groep, de naam zal dan ook na verloop van tijd veranderen. Aspro Parks bezit sinds kort ook andere pretparken zoals Boudewijn Seapark (België), Walygator Parc (Frankrijk) en Oakwood Theme Park (Wales). Aspro Parks is een relatief nieuwe speler in de pretparkwereld. De laatste jaren kocht het bedrijf een aantal kleinere parken op die minder goed draaiden, het doel is deze parken meer winstgevend te maken.

 

Bron: parkerlebnis