Ombouw Vortex naar Patriot begonnen in California’s Great America

California’s Great America heeft de werkzaamheden aangevat, Patriot zal de eerste floorless achtbaan worden voor dit 41-jarige park. Patriot ontstaat uit de achtbaan Vortex, de oudste stand up achtbaan in de VS. Hiermee transformeert de Cedar Fair Entertainment Company voor de tweede maal een stand up coaster in een floorless coaster, eerder werd dit al gedaan met Mantis in Cedar Point die omgebouwd werd naar Rougarou.

 

De bouwwerkzaamheden zijn aangevat in California’s Great America. De achtbaan Vortex sloot de deuren om in 2017 te heropen als Patriot, een Floorless Coast. De achtbaan werd ondertussen voorzien van een nieuw laagje verf, waarbij de oude kleur vervangen werd door een frisse blauwe kleur.

Ook de nieuwe Floorless treintjes zijn gearriveerd in het park. Deze worden momenteel op de track geplaatst, waarna de eerste testritten van start kunnen gaan.

Cedar Fair en Stand Up Coasters

Het lijkt er op dat de Cedar Fair groep geen fan meer is van het Stand Up Coaster type. In 2014 sloot men de Togo Stand Up Coaster in Canada’s Wonderland, deze werd verkocht aan het Italiaanse Cavallino Matto. In 2015 werd de Stand Up Coaster Mantis, in Cedar Point getransformeerd in Rougarou.  In Kings Dominion werd in 2015 afscheid genomen van Shokwave, een Stand Up Coaster gebouwd door Togo.

Wanneer het nieuwe seizoen van start gaat zal nog maar een park uit de groep een Stand Up Coaster aanbieden. Deze is terug te vinden in Carowinds. Vortex is daar al in werking van 1992 en werd gebouwd door B&M. Of deze later ook getransformeerd zal worden is momenteel onduidelijk, maar het lijkt niet onlogisch.

 

 

Bronnen: California’s Great America, RCDB

Foto’s: California’s Great America