Kings Domion neemt afscheid van Shockwave

Kings Dominion, gelegen te Virginia, in de Verenigde Staten is de thuishaven van maar liefst 14 achtbanen. De meest in het oog springende moet ongetwijfeld Intimitador 305 zijn, een Giga Coaster van Intamin die maar liefst 93 meter hoog en 1554 meter lang is. Deze achtbaan behaalt een snelheid van 145 km/h. Dit was voor het park ook de laatste achtbaan die toegevoegd werd aan het aanbod in 2010.

 

Met de veelbetekende woorden “It’s Time” kondigde het park vandaag de sluiting van Shockwave aan.

 

 

Shokwave is een stand up coaster van de hand van de Japanse bouwer Togo. Dezelfde bouwer die ook instond voor de bouw van de onlangs tweedehands gekochte stand up coaster in het Italiaanse Cavallino Matto.

Shokwave opende in 1986, twee jaar nadat zusterpark Kings Island haar stand up coaster “King Cobra” opende, welke al in 2001 gesloten werd. Shokwave was origineel donkerblauw met geel, voor de 25ste verjaardag van het park werd de baan opnieuw geschilderd naar haar oranje met groene kleur.

Na ongeveer 22 miljoen ritjes wordt de aftelling naar het allerlaatste ritje ingezet. Fans kunnen nog afscheid nemen van de baan, die op 9 augustus haar allerlaatste ritje zal rijden.