Nieuwe thrillride voor Knott’s Berry Farm in 2017

Het Amerikaanse park Knott’s Berry Farm zal volgend jaar een thrillride openen van de Nederlandse bouwer Mondial. Deze zal in de Fiesta Village zone van het park opgebouwd worden. De uitbreiding komt op de locatie waar ooit de Windseeker stond, die eveneens gebouwd werd door Mondial, maar het park verliet.

 

Knott’s Berry Farm opent volgend jaar een Topscan genaamd Sol Spin. Deze attractie wordt gebouwd door Mondial, gelegen in Nederland. De Topscan vervangt de Windseeker die tot voor enkele jaren in het park aanwezig was. De nieuwe attractie wordt gebouwd in de themazone Fiesta Village.

Een Topscan heeft zes roterende gondels die elk plaats bieden aan vijf personen. Wanneer de rit begint gaat de arm omhoog, daarna gaat de arm ronddraaien, zodat de gondels omhoog en omlaag gaan. De gondels gaan ook draaien, waardoor je meermaals overkop gaat.

 

Er zal ook een nieuw horecapunt geopend worden in het park. Het Boardwalk Barbecue restaurant zal gebouwd worden in de Boardwalk zone van het park. Het restaurant zal gelegen zijn vlakbij de grootste achtbaan van het park, Xcelerator. Deze achtbaan werd gebouwd door intamin Amusement Rides. Bij het begin van de rit wordt je gelanceerd aan 132 km/u waarna je een 62,5 meter hoge tophat opgaat.

Behalve in het attractiepark, investeert men ook in het waterpark. Hier zal men volgend jaar twee nieuwe glijbaantorens openen.

Bron en foto’s: Knott’s Berry Farm