Nieuwe achtbaan voor Nederlands pretpark Duinen Zathe

Het Nederlandse pretpark Duinen Zathe, gelegen in de Provincie Friesland, gaat volgend jaar een nieuwe achtbaan openen. Dat nieuws is zonet bekend gemaakt. Hiermee zal het park haar achtbaanaanbod  verdubbelen.

 

Londen City Coaster:

Jeroen Kolhoff, de directeur van Duinen Zathe, heeft bevestigd dat de London City Coaster van de Nederlandse kermisexploitant Buwalda volgend jaar naar hun park komt. Duinen Zathe heeft de achtbaan overgekocht van de exploitant en deze nieuwe aanwinst zal een vaste plek krijgen in het park. Hiermee krijgt het park er een grote achtbaan bij, naast de reeds bestaande kinderachtbaan. Deze nieuwe attractie is een “Zyklon Z47 achtbaan” van de bouwer Pinfari.
Hieronder kunt u een video van de London City Coaster bekijken.

 

Engelse voorgeschiedenis:

De London City Coaster werd oorspronkelijk opgebouwd in 1991 door de Italiaanse achtbaanbouwer Pinfari. De achtbaan kwam te liggen in het Engelse pretpark “Spanish City Amusement Park” . De attractie draaide daar zijn rondjes onder de naam Cyclone tot en met het jaar2000, het jaar dat het pretpark jammerlijk genoeg de deuren moest sluiten.
Hierna verhuisde de achtbaan naar een ander Engels pretpark ‘Lightwater Valley’ waar Cyclone tussen 2004 en 2008 door het leven ging als ‘Grizzly Bear’.
In 2009 kocht de Nederlandse kermisexploitant Buwalda de achtbaan over en reisde er vervolgens tussen 2009 en 2016 mee rond onder de naam ‘London City Coaster’. Vanaf 2017 krijgt de achtbaan dus een nieuwe thuis in het noorden van Nederland.

 

Gratis eten en drinken:

Duinen Zathe is het tweede pretpark in Nederland waar je  gratis kan eten en drinken. Bezoekers van het Frieslandse pretpark betalen aan de ingang 14,50 euro voor een dagje vermaak en plezier. Tijdens de hele dag mogen de gasten zoveel eten en drinken als ze maar willen. In deze all-in formule mag je zoveel frieten, snacks en broodjes eten als je wilt. Hetzelfde geld voor limonade, thee en koffie. Maar ook de dagsoep en ijsjes zijn à volonté te verkrijgen. Het park maakt wel een aantal uitzonderingen op de regel. Zo kan je het luxe broodje, de pannenkoek, een uitsmijter en een tosti alleen verkrijgen tegen betaling.

 

 

Bron: Looopings, rcdb, kermisland // Foto: Bob van Dyck – Themeparkfreaks.eu