Opening nieuwe achtbanen in Playland’s Castaway Cove uitgesteld naar 2017

Het tot voor kort onbekende pretparkje Playland’s Castaway Cove kondigde eind 2015, niet 1 maar 3 nieuwe achtbanen aan die zouden openen in 2016. Maar nu blijken 2 van de 3 nieuwe achtbanen door technische problemen gesloten te blijven. De opening werd hierdoor uitgesteld naar 2017.

 

 

In juni van dit jaar vonden nochtans de eerste testritten plaats op GaleForce, maar toch is nog steeds de achtbaan niet open. De reden hiervoor is dat er twee stukken track niet goed op elkaar aansluiten. S&S Worldwide is daarom nu een nieuw stuk track aan het maken, dat wel beter aansluit op de rest van de track.

GaleForce wordt een spectaculaire achtbaan van S&S Worldwide, die de 4de steilste achtbaan van Amerika zal worden. Het nieuwe ontwerp van S&S zal een drop hebben van 100° en meerdere lanceringen tellen. Tijdens de lanceringen tot 38,1 meter hoog, wordt een snelheid van 103 km/u behaald. De treinen van de nieuwe achtbaan zullen eveneens ontwikkeld worden door S&S Worldwide die ze voorstelden op de grote IAAPA-beurs.

 

De tweede achtbaan zal gebouwd worden door de Amerikaanse achtbaanbouwer E&F Miler Industries en wordt 15,2 meter hoog. Het park organiseerde een wedstrijd waar de naam van de achtbaan gekozen werd, uiteindelijk kwam Wild Waves uit de bus. Het leuke van deze achtbaan is dat deze volledig rond GaleForce gebouwd zal worden.

De derde nieuwe achtbaan die werd aangekondigd is de Spinning Coaster Whirlwind. Deze achtbaan werd gebouwd door de SBF Visa Group en werd dit jaar geopend.

In 2013 bouwde het park ook al een nieuwe achtbaan genaamd Pirate’s Gold Rush, een kinderachtbaan die gebouwd werd door E&F Miler Industries.

Dit jaar sloot het park ook 2 achtbanen. Python was een Zyklon ZL42 van Pinfari die 1 looping telde, gelijkaardige modellen vinden we onder andere terug in Tivoli Friheden, Brighton Pier en Sommerland Sjaeland. De andere achtbaan was Flitzer, een achtbaan van de Duitse bouwer Zierer van het model Flitzer.

 

Bron: rcdb