Testritten op hoogste en snelste achtbaan van Europa begonnen

In het nieuwe pretpark Ferrariland in Spanje zijn de testritten van de toekomstige hoogste en snelste achtbaan van Europa begonnen. Dit is te zien op beelden die werden gemaakt op woensdag 11 november.

 

De nieuwe achtbaan zal een snelheid krijgen van maar liefst 180 km/u en wordt 112 meter hoog. De snelheid van 180 km/u zal op 5 seconden tijd bereikt worden. Met deze indrukwekkende statistieken verpulverd de achtbaan de bestaande Europese records van Furius Baco in PortAventura Park die een snelheid heeft van 135 km/u en Shambhala in PortAventura Park die een hoogte heeft van 76 meter. De rollercoaster zal in het voorjaar van 2017 openen.

 

 

Ferrariland wordt het tweede themapark van het automerk Ferrari. Ferrariland komt in het PortAventura Resort te liggen dat momenteel ook al een pretpark en waterpark omvat. De volledige bouw van Ferrariland kan je hier volgen.