Nieuw pretpark voor Zuid-Alabama

Poarch Band of Creek Indians maakte onlangs hun plannen bekend voor een nieuw park in het zuiden van de Amerikaanse staat Alabama. De streek is zeker geen onbekende regio voor de toeristen, de nabijgelegen stranden in de buurt trekken jaarlijks heel wat mensen naar deze regio.

 

Het nieuwe complex zal de naam ‘Owa’ meekrijgen, wat vrij vertaald “Hoog water” betekent in de Muskogee taal (een lokale indianentaal). De attracties zullen verspreid worden over een oppervlakte van 14 hectare. Naast het pretpark zal een Marriot hotel gebouwd worden met een capaciteit van 150 kamers. Shoppen en culinair genieten kan in één van de vele geplande winkeltjes en/of restaurants.

 

Het park zal zich focussen op families, wat niet wil zeggen dat er geen spectaculaire attracties te vinden zullen zijn. Op de concept arts/promo video’s zijn alvast 2 grote achtbanen te zien. Naar verluid zouden beide achtbanen worden geleverd door de Italiaanse bouwer Zamperla.

De eerste achtbaan is een Wild Spinning Mouse (Twister Coaster 420 STD) van 420 m lengte en een hoogte van 12m. De topsnelheid zal 47 km/h bedragen.

De tweede achtbaan waaraan we ons mogen verwachten is een spectaculaire Zamperla Thunderbolt achtbaan. Met een lengte van 681 m, een hoogte van 35 m en 4 inversies (Loop, Zero G-Roll, Dive Loop & Corkscrew) zeker iets om alvast naar uit te kijken. De treintjes zullen via een verticale lifthill omhoog worden gehesen (hellingsgraad 90 graden).

Owa zal worden vormgegeven als een lokaal stadje met verschillende districten: De zone van de warenhuizen, het Downtown District en het pretpark zelf.

De opening van het park staat gepland midden/eind 2017, of deze streefdatum zal gehaald worden is nog af te wachten. De investeerders hopen 1 miljoen bezoekers te kunnen ontvangen in het eerste jaar. Het project zal ook de werkgelegendheid in de regio opkrikken, zo komen er 3.500 jobs bij.

Als het park een succes blijkt te zijn in de toekomst, heeft men plannen voor meerdere hotels, een waterpark en nieuwe attracties klaar liggen.

Bron: The Pulse