Nieuwe familieachtbaan voor Dutch Wonderland

Dutch Wonderland opent in 2017 een nieuwe familie inverted achtbaan van de Amerikaanse bouwer S&S Worldwide. De nieuwe achtbaan zal de naam ‘Merlin’s Mayhem’ krijgen.

 

Met als parkthema ‘A Kingdom for Kids’ richt Dutch Wonderland, gelegen in Lancaster, Pennsylvania, zich voornamelijk op gezinnen met kinderen. Met een ruim aanbod van zo’n 32 attracties verspreid over 48 hectare is Dutch Wonderland zeker geen klein attractiepark. Naast het attractieaanbod beschikt het park ook over een waterpark genaamd ‘Duke’s Lagoon’. Dutch Wonderland maakt deel uit van een groot recreatiegebied in Lancaster, naast het attractiepark zijn er restaurants, hotels en een conferentieruimte.

Tot op heden beschikt Dutch Wonderland over 2 achtbanen. In 1992 opende ‘Kingdom Coaster’, een houten achtbaan van de Amerikaanse bouwer Custom Coasters International, Inc. Deze woodie is zo’n 16 meter hoog en behaald een snelheid van zo’n 64 km/u over een baanlengte van 610 meter. De tweede achtbaan werd geopend in 1998 door Change Rides genaamd: Joust.

In 2017 wordt het achtbaanaanbod uitgebreid met de komst van Merlin’s Mayhem. Het park gaat hiervoor de samenwerking aan met S&S Worldwide. De achtbaan is een familie-achtbaan waarbij de treintjes onder de track hangen, je kan dit vergelijken met Dreamcatcher in het Belgische Bobbejaanland. De baanhoogte van Merlin’s Mayhem zal zo’n 18 meter bedragen en zal 397 meter lang worden. Verder wordt de nieuwe achtbaan ook voorzien van onboard muziek.

 

Bron: NewsPlusNotes