Movie Park Germany werkt Star Trek achtbaan af

Het ging razendsnel met de bouw van de nieuwe Star Trek-achtbaan in Movie Park Germany. Zo snel zelfs dat de achtbaan op 22 oktober klaar was, nog voor het einde van het seizoen. Ondertussen is het pretpark bezig met de laatste afwerkingen en het stationsgebouw.

Eind augustus werden de eerste trackdelen geplaatst in het park en vervolgens werd er aan een gestaag tempo voortgewerkt in de maanden september en oktober. Op 22 oktober was de track volledig af en dit terwijl de achtbaan pas bij de start van het nieuwe seizoen in 2017 moet openen.

Bij een nieuwe reeks foto’s die gemaakt zijn van de achtbaan, zijn er een heleboel close-ups genomen. Hierdoor kunnen we onder andere zien dat de motoren onder de achtbaan geplaatst zijn en ook de elektriciteit en aandrijvingsmechanisme zitten al op hun plaats. Verder werd er hard doorgewerkt aan het station waar de achtbaan elk ritje zal starten en eindigen en waar de bezoekers kunnen in- en uitstappen.

“Star Trek: Operation Enterprise” wordt een gelanceerde achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides die ook al instond voor de bouw van onder andere Pulsar in Walibi Belgium, Lost Gravity in Walibi Holland, Dwervelwind in Toverland en Blue Fire in Europa-Park. De achtbaan zal tussen de 33,3 en 45 meter hoog worden. Vermoedelijk zal de Star Trek-attractie 38 meter hoog worden. De snelheid en de lengte van de baan zijn voorlopig nog niet bekend. Star Trek: Operation Enterprise heeft 3 inversies en wordt de hoogste rollercoaster van het park.

Star Trek: Operation Enterprise zal bij de start driemaal gelanceerd worden. De eerste maal voorwaarts, de tweede maal achterwaarts op een enorme hoge spike, om dan vervolgens weer voorwaarts gelanceerd te worden en heel het parcours en de 4 inversies te doorlopen. Om de capaciteit te verhogen zal er gebruik gemaakt worden van een draaiplatform in het station, waardoor er tegelijkertijd een treintje gelanceerd kan worden en een ander treintje in het station staat waar de bezoekers in- en uitstappen.

 

De bouw van het project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Movie Park Germany