Intamin 10-looper komt naar Maleisië

Het nieuwe Maleisische filmpretpark Movie Animation Park Studios gelegen in de staat Perak zal eind dit jaar haar deuren openen voor het publiek. Een van de blikvangers van het pretpark wordt een Intamin achtbaan met 10 inversies.

 

Het nieuwe pretpark moet in december van dit jaar de deuren openen. Naast twee kleinere achtbanen zal er volgend jaar een Intamin 10-looper geopend worden. Eerst waren er geruchten dat de achtbaan afkomstig zou zijn van het Braziliaanse pretpark Hopi Hari gelegen in São Paulo. Hopi Hari kocht de spectaculaire achtbaan in 2012, maar deze werd nooit opgebouwd en bleef 5 jaar lang opgeslagen liggen in het pretpark. Maar deze geruchten blijken niet te kloppen, het gaat wel degelijk over een volledig nieuw exemplaar. 

De achtbaan gaat 10 keer overkop en heeft een lengte van 875 meter. Tijdens de rit wordt er een snelheid van 85 km/u bereikt met een maximale hoogte van 33 meter. Een vergelijkbare achtbaan vinden we ook in Europa terug. Zo staat er eentje in het Engelse pretpark Thorpe Park en het Italiaanse pretpark Cinecittà World. Ook in China zijn er nog twee exemplaren te vinden en in Turkije zal er volgend jaar nog eentje openen.

 

Update 2018: Het blijkt nu toch om het exemplaar van Hopi Hari te gaan. 

 

Bron: rcdb