Grondwerken aangevat voor Gold Rush in Slagharen

In het Nederlandse Attractiepark Slagharen zijn de eerste graafwerken van start gegaan voor de bouw van de nieuwe achtbaan Gold Rush die in 2017 zal openen. De achtbaan vervangt de 37-jarige Thunder Loop die onlangs het park verlaten heeft.

 

In Slagharen is een bouwfirma begonnen met de eerste graafwerken voor de nieuwe achtbaan Gold Rush, die haar debuut maakt in 2017. De nieuwe achtbaan zal op de locatie komen te staan van de oude Thunder Loop. Het terrein wordt nu klaargemaakt voor de funderingen die nodig zijn om de nieuwe achtbaan te kunnen dragen. Het lijkt er dus op dat de werken goed op schema zitten.

Gold Rush wordt gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer. De achtbaan is van het type ‘infinity coaster’. Voor het eerst krijgt Nederland hiermee een achtbaan die tot driemaal toe gelanceerd wordt, eenmaal achterwaarts en tweemaal voorwaarts.

De rit begint met een voorwaartse lancering om nadien achterwaarts gelanceerd te worden. Een laatste lancering aan 90 km/u brengt je naar de top van een 31 meter hoge tophat. Nadien ga je doorheen een Sling loop, over een enorme camelback en over het stationsgebouw. De rit eindigt na een overbanked helix in een dive loop.

 

Bron: Slagharen

Foto’s: Slagharenfans