Fraispertuis City gestart met grondwerken voor de nieuwe attractie

De deuren van het Franse pretpark, Fraispertuis City, park zijn reeds gesloten voor dit seizoen, maar dat wil niet zeggen dat het park stil zit.

 

Het park is, met behulp van bulldozers en zware kranen gestart met de grondwerken ter voorbereiding van de nieuwe attractie Golden Driller. Het betreft hier een Intamin vrije val toren. Deze attractie zal volgend seizoen de deuren openen voor het grote publiek.

14721755_10154697053149853_5451456095392483177_n

 

De vrije val toren zal een hoogte krijgen van 66m, niet bepaald een kleine attractie dus.  Wat deze vrije val toren speciaal maakt, zijn de verschillende soorten gondels, waarmee de bezoekers pijlsnel naar beneden suizen.

De eerste gondel is een klassieke gondel met zittende positie en heupbeugels.
Deze gondel gaat omhoog met een snelheid van 3,7 meter per seconde om daarna met een maximumsnelheid van 90 km/h naar beneden te suizen, een adrenalinekick is dus verzekerd. Een rit zal ongeveer 75 seconden duren.

In de tweede gondel zit je nog steeds neer zoals op de klassieke gondel met heupbeugels, maar deze zal lichtjes, 20° naar voren getild worden tijdens de rit. Verwacht je hier aan een snelheid van 2,7 meter per seconde richting top en een ritduur van 95 seconden.

De derde gondel is ook voorzien van een lichte tilt, maar hier beleef je de rit al hangend met schouderbeugels en floorless met de benen loshangend naar beneden gericht. Naar omhoog ga je aan een snelheid van 2,7 meter per seconde. Deze variant heeft een ritduur van 105 seconden.

De vierde is er eentje waarbij je volledig rechtstaat op een klein platform. Tijdens de rit zal deze ook lichtjes kantelen. De snelheid van de lift bedraagt hier 2,4 meter per seconde, de ritduur een kleine 115 seconden.

De nieuwe attractie zal volledig baden in de sfeer van het gouden tijdperk van de Amerikaanse oliewinning. Naast het stationsgebouw wordt een groot standbeeld gebouwd, dat de noeste, hardwerkende arbeider uitbeeldt die instaat voor deze winstgevende oliewinning. Dit standbeeld zal ook worden verwerkt in het logo van de attractie en diverse marketingdoeleinden.
Ook het instapstation zal voorzien worden van een groot houten gebouw met daarnaast een grote olietank.

 
 

Bron: Fraispertuis City